Overige video's

Espresso-walnoot slices
Espresso-walnoot slices
(75)

Espresso-walnoot slices

Zin in een lekker gebakje bij de koffie? Dan moet je deze espresso cake eens proberen! Een ding is zeker: hier krijg je geen spijt van.
Categorie gebak, tussendoortje
Personen 16 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verkruimel de biscuitjes grof in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk en espresso erdoor tot een soort karamel ontstaat.
  2. Meng de koekkruimels en de walnoten door het koffiemengsel en verdeel over de bakplaat. Strijk deze bodem met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk goed aan.
  3. Zet in de koelkast om op te stijven. Klop intussen voor het glazuur de roomkaas glad en voeg de poedersuiker geleidelijk toe.
  4. Giet de espresso erbij en meng goed. Verdeel het koffieglazuur over de bodem en bestrooi met de walnoten. Zet de bakplaat met de koek circa 8 uur in de koelkast.
  5. Snijd er plakken of repen van en serveer met een kop koffie.

Bereidingstip

Vervang de gecondenseerde melk door volle koffiemelk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Bri 28-11-2021
Blijft te zacht. Misschien minder of geen gecondenseerde melk, maar meer boter.
Boodschappen magazine 15-10-2019
Het is vooral belangrijk dat het bakblik een opstaande rand heeft. Neem ook een niet te groot bakblik, zo'n 26x20 cm is prima.
Maaike 14-10-2019
Klinkt lekker dit. Welke maat bakplaat hoort er bij dit recept?
Bri
28-11-2021
Blijft te zacht. Misschien minder of geen gecondenseerde melk, maar meer boter.
Lees meer
Boodschappen magazine
15-10-2019
Het is vooral belangrijk dat het bakblik een opstaande rand heeft. Neem ook een niet te groot bakblik, zo'n 26x20 cm is prima.
Lees meer
Maaike
14-10-2019
Klinkt lekker dit. Welke maat bakplaat hoort er bij dit recept?
Lees meer