Overige video's

Espresso-walnoot slices

16 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verkruimel de biscuitjes grof in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk en espresso erdoor tot een soort karamel ontstaat.
  2. Meng de koekkruimels en de walnoten door het koffiemengsel en verdeel over de bakplaat. Strijk deze bodem met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk goed aan.
  3. Zet in de koelkast om op te stijven. Klop intussen voor het glazuur de roomkaas glad en voeg de poedersuiker geleidelijk toe.
  4. Giet de espresso erbij en meng goed. Verdeel het koffieglazuur over de bodem en bestrooi met de walnoten. Zet de bakplaat met de koek circa 8 uur in de koelkast.
  5. Snijd er plakken of repen van en serveer met een kop koffie.

Bereidingstip

Vervang de gecondenseerde melk door volle koffiemelk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 15-10-2019
Het is vooral belangrijk dat het bakblik een opstaande rand heeft. Neem ook een niet te groot bakblik, zo'n 26x20 cm is prima.
Maaike 14-10-2019
Klinkt lekker dit. Welke maat bakplaat hoort er bij dit recept?
Boodschappen magazine 14-10-2019
Gecondenseerde melk is ingedikte en gezoete melk. Het zit in een blikje van ca. 397 g en je vindt deze vaak in het schap met buitenlandse producten, in de buurt van de kokosmelk.