Overige video's

Espresso-walnoot slices

16 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verkruimel de biscuitjes grof in een keukenmachine. Smelt de boter en roer de gecondenseerde melk en espresso erdoor tot een soort karamel ontstaat.
  2. Meng de koekkruimels en de walnoten door het koffiemengsel en verdeel over de bakplaat. Strijk deze bodem met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk goed aan.
  3. Zet in de koelkast om op te stijven. Klop intussen voor het glazuur de roomkaas glad en voeg de poedersuiker geleidelijk toe.
  4. Giet de espresso erbij en meng goed. Verdeel het koffieglazuur over de bodem en bestrooi met de walnoten. Zet de bakplaat met de koek circa 8 uur in de koelkast.
  5. Snijd er plakken of repen van en serveer met een kop koffie.

Bereidingstip

Vervang de gecondenseerde melk door volle koffiemelk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

irene 14-09-2019
Heerlijk van smaak!
Echter, ik denk dat het recept niet helemaal goed is want de glazuur laag blijft heel erg cremig ipv stevig.
Hiervoor ga ik een ander recept zoeken. Mon chou gebruiken. Misschien meer suiker.

Ook de bodem is niet stevig. Kan komen door de te cremige glazuurlaag.