Overige video's

Espresso-panna cotta met chocolade-pepersaus
Espresso-panna cotta met chocolade-pepersaus
(0)

Espresso-panna cotta met chocolade-pepersaus

Dit wordt je nieuwe lievelingstoetje! Lekker romig, een beetje mokka-achtig en toch met pit. Je kunt dit dessert ook mooi presenteren als je een etentje hebt.
Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
30 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Week de gelatine in ruim koud water. Giet de slagroom in een pan en schraap het merg uit het vanillestokje erboven uit. Voeg het vanillestokje en de basterdsuiker toe en verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt. Zeef het roommengsel en houd apart. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze al roerend op in de hete koffie. Roer wat van het roommengsel erdoor en schep daarna het gelatinemengsel door de rest van het roommengsel. Verdeel dit mengsel tot net onder de rand over de ingevette timbaaltjes en laat minimaal 5 uur of een nacht opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Smelt voor de saus de chocolade au-bain marie. Roer de chocolade door een kwart van de kookroom. Meng de rest van de room erdoor, maal peper naar smaak erover en roer door.
  2. Dompel de bodem van de timbaaltjes enkele tellen in heet water en stort de panna cotta op bordjes. Schep de chocoladesaus erover.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
30 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.