Overige video's

Es kelapa muda

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
30 g
Vezels 9 g
Zout 0 g
Print

Bereiden

  1. Snijd aan de onder kant van de kokosnoot(de ronde en niet de puntige bovenkant) wat van de bast weg zodat je voelt dat je bijna op het vruchtvlees snijdt.
  2. Dan verschijnen 3 rondjes, de ‘ogen'. Prik deze door met de punt van een mes en zet de kokosnoot omgekeerd boven een kom om het kokoswater op te vangen. Kraak de kokosnoot met bijvoorbeeld een hamer en schraap het vruchtvlees eruit.
  3. Voeg een scheut rozensiroop naar smaak toe aan het kokosvocht en schep het kleingesneden vruchtvlees erdoor. Vul hiermee 4 glazen en voeg geschaafd ijs, ijsblokjes of crushed ijs toe. Serveer met een rietje.

Bereidingstip

Neem in plaats van een jonge kokosnoot een blik kokoswater met stukjes kokosvlees (toko) of gebruik kokoswater uit een fles of pak.

Maak zelf rozensiroop: vul een afsluitbare pot met 50 gram onbespoten rode of roze rozenblaadjes en 500 ml water. Schud 2 keer per dag gedurende 2 dagen. Zeef het vocht door een grove zeef en daarna door een filterzakje. Steriliseer de pot in heet water met soda. Breng 500 ml rozenwater met 625 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen, vul de pot en bewaar deze afgesloten in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
30 g
Vezels 9 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.