Overige video's

Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika
Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika
(15)

Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika

Top je erwtensoep eens niet met rookworst, maar maak af met blokjes krokant gebakken chorizo en geroosterde paprika. Dat is weer eens een andere soep.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 3,8 g

Bereiden

  1. Leg de speklappen, spliterwten, wortel, laurier, knoflook, sjalot en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Bestrijk de paprika's met olie en rooster ze in de oven in circa 15 minuten bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Trek de bruine velletjes weg en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in stukjes.
  3. Schep de speklappen en laurier met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep glad en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  4. Voeg het gesneden vlees weer toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Schep de paprika erdoor. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo in een paar minuten knapperig. Schep de soep in kommen, garneer met de chorizo en bestrooi met de koriander.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 3,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.