Overige video's

Erwtensoep basisrecept

Dit basisrecept voor erwtensoep mag niet ontbreken in je receptenboekje! Zo maak je zelf de lekkerste erwtensoep (ofwel: Hollandse snert). De rookworst mag je natuurlijk niet vergeten!
Voedingswaarde p.p.
Energie 985 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
17 g
Print

Bereiden

  1. Breng de spliterwten en bouillontabletten met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan.
  2. Voeg de karbonades en het zuurkoolspek toe en kook zachtjes circa 30 minuten.
  3. Roer de prei, knolselderij en aardappels erdoor en kook zachtjes circa 30 minuten verder. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.
  4. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe.
  5. Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes en roer het samen met de bladselderij weer door de soep.
  6. Verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon.
  7. Dit recept is lekker met roggebrood met mosterd en ontbijt- of katenspek.

Bereidingstip

Vervang het zuurkoolspek door uitgebakken gerookte spekblokjes.

Neem in repen gesneden speklappen in plaats van schouderkarbonades.

Voedingswaarde p.p.
Energie 985 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.