Overige video's

Entrecote met oregano en rozemarijn

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
8 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf het vlees rondom in met citroensap. Bestrooi royaal met grof zout en peper, oregano en rozemarijn.
  2. Vermeng de boter met de olijfolie en giet dit over het vlees.
  3. Verwarm de grillpan. Rooster het vlees aan beide kanten goed bruin in circa 2 minuten per kant.
  4. Leg het vlees in een braadslee en houd het warm in de oven terwijl de rest van het vlees wordt geroosterd.
  5. Leg ook deze stukken in de braadslee en blus de grillpan af met de wijn.
  6. Laat een paar minuten op hoge stand inkoken. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de jus. Lekker met een Griekse salade.

Variatie

Vervang de entrecotes door lamsbout. Wrijf deze ook in met de kruiden en braad de bout vervolgens 20 minuten in een oven van 200°C (draai halverwege een keer om). Verlaag de temperatuur vervolgens naar 160°C en bak de lamsbout in 1,5 tot 2 uur gaar.

Wijnadvies

Kruidig rood zoals Casa de Campo Malbec. Wie per se in Europa wil blijven, schenkt Vega Real Ribera del Duero Roble of Cabernet Syrah van Sensas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
8 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.