Overige video's

Entrecote met limoen-knoflookboter

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
20 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Haal de entrecotes 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Bestrijk ze met de boter gemengd met olie.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, knoflook, paprikapoeder en zout en peper naar smaak door de boter.
  3. Vorm er in vershoudfolie een rolletje van en leg dit even in de diepvries.
  4. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de entrecotes 2-3 minuten per kant. Laat ze daarna, uit de pan, afgedekt 3 minuten rusten.
  5. Serveer ze met toefjes van de limoen-knoflookboter.

Bereidingstip

Lekker met dikke friet (kant-en-klaar) of zelfgemaakt: 600 gram grote aardappelen in dikke repen (2x2 cm), 3-4 minuten gefrituurd op 140°C, uitgelekt en daarna goudbruin gefrituurd op 180°C.

Lekker met gekarameliseerde witlof: stronkjes witlof in de lengte gehalveerd, de snijzijde bestrooid met suiker, gebakken in boter met olie en 5-7 minuten gestoofd met een scheutje bouillon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
20 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.