Overige video's

Entrecote met gorgonzola-boter en pruimenchutney

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
23 g
Vezels 10 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18) Gorgonzola (62)

Voorbereiden

Verhit de olie voor de chutney en fruit hierin de sjalot in 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de kruidnagels, kaneel en port toe en breng aan de kook. Laat de port op de laagste stand tot de helft inkoken. Giet deze vloeistof door een fijne zeef en schenk terug in de pan. Voeg de stukjes pruim, tijm en balsamico toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van de warmtebron en laat afgedekt afkoelen. Rooster de pijnboompitten voor de boter goudbruin in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen. Klop de boter romig en roer de gorgonzola, pijnboompitten en peper erdoor. Schep op een stuk vershoudfolie en rol strak op. Laat opstijven in de koelkast. Breng de chutney op smaak met zout en peper.

Bereiden

  1. Neem de entrecotes 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 100ºC en zet 4 borden erin. Leg het vlees op het werkvlak en dep droog met keukenpapier. Bestrijk het vlees aan beide kanten licht met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper.
  3. Verhit een grillpan en leg hierin 2 entrecotes met de vetrand tegen de zijkant van de pan. Gril circa 1,5 minuut aan beide kanten. Schakel de oven uit.
  4. Leg het gegrilde vlees op een schaal en dek af met folie tot de andere twee entrecotes gebakken zijn. Zet de schaal nog 3-4 minuten in de oven om het vlees te laten rusten.
  5. Snijd de gorgonzola-boter in 8 gelijke plakjes. Snijd de entrecotes schuin in 4 stukken en leg ze op de warme borden. Leg een plakje boter erop en schep een lepeltje chutney ernaast.

Bereidingstip

Lekker met gesouffleerde zoete aardappel (zie recept elders op boodschappen.nl).

Vervang de entrecotes in dit recept door (kogel)biefstuk of een stukje wildfilet.

Wijnadvies

Bij entrecote past veel goed rood, zoals Pirovano Primitivo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 905 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
23 g
Vezels 10 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Entrecote (18) Gorgonzola (62)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.