Overige video's

Engelse vruchtencake

Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Wel de abrikozen in de likeur met het sinaasappelsap. Snijd ze daarna in stukken.
  3. Verwarm de abrikozen zachtjes met de sukade, rozijnen, boter, melk, sinaasappelrasp, stroop en honing. Laat de vruchtenmassa al roerend 5 minuten sudderen en daarna iets afkoelen.
  4. Meng bakmeel en koekkruiden en meng de eieren en het vruchtenmengsel erdoor. Schep het dikke beslag in de vorm.
  5. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in circa 1,5 uur lichtbruin en gaar.
  6. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  7. Bestrooi de taart voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.

Bereidingstip

De taart is rijk gevuld en is, verpakt in folie in een afgesloten trommel, 2 weken houdbaar.

Wel de abrikozen eens in thee.Vervang sukade door in plakjes ge­sneden bigarreaus (gekonfijte kersen)

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 22-11-2019
De boter gaat bij de abrikozen in het vruchtenmengsel.
Dirkje 21-11-2019
Waar laat je die 150gr boter?