Overige video's

Engelse Chelsea buns

8 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Limoen (334) Rozijnen (73)

Voorbereiden

Meng de bloem met de gist, suiker, melk, 125 gram boter, het ei, limoen­ rasp en koekkruiden. Kneed tot een glad deeg en laat circa 2 uur rijzen.

Bereiden

  1. Wel de krenten in warm water. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk met de rest van de boter.
  2. Bestrooi het deeg met de basterdsuiker en krenten en rol strak op tot een langwerpige rol. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van circa 4 cm dik.
  3. Leg de buns met circa 2 cm tussenruimte op de bakplaat en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Bak de Chelsea buns in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

Weer eens wat anders dan een krentenbol, zo'n opgerolde ‘Chelsea bun'. Deze kleverige krentenbroodjes komen oorspronkelijk uit Londen en lijken door hun vorm wel wat op Zweedse kaneelbroodjes. Je kunt de broodjes nog glazuren of besmeren met een lik gezouten boter, maar ‘gewoon zo' smaken ze ook al heel lekker bij de thee of een uitgebreid zondags ontbijtje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Limoen (334) Rozijnen (73)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.