Overige video's

Energy-Boost loempia met guacamole

2 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1465 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
111 g
17 g

Bereiden

  1. Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
  2. Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het.
  3. Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan. Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt.
  4. Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor.
  5. Meng de ingrediënten voor de guacamole en voeg peper en zout toe. Zet die koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie.
  7. Leg in het midden van het vel de helft van het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
  8. Maak nog een loempia met de rest van de rijst.
  9. Bak de loempia's in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.

Bereidingstip

Maak eens een Relax loempia. Volg de werkwijze als hierboven maar kies voor een andere vulling. Meng door 200 gram gekookte pandanrijst een ½ geprakte banaan, 2 ananasschijven in kleine stukjes, 2 eetlepels gemalen kokos, 1 theelepel kaneelpoeder en versgemalen peper. Serveer hierbij een sausje van 200 ml kokosmelk, 1 eetlepelpindakaas, 3 eetlepels ananassap en 2 eetlepels honing. Lekker met lavendelthee!

Voedingswaarde p.p.
Energie 1465 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
111 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.