Enchilada recepten

Enchilada recepten

Variëren met Mexicaanse wraps uit de oven

Enchilada’s zijn een Mexicaans ovengerecht van gevulde wraps met saus en gesmolten kaas. Je kunt ze vullen met kip of gehakt, maar ook met groenten of bonen voor een vegetarische variant. Leer stap voor stap hoe je enchilada’s maakt en probeer onze recepten voor een lekker makkelijke avond Mexicaans.

Enchilada en burrito, wat is het verschil?

Weet jij het verschil tussen enchilada’s en burrito’s? Het grootste verschil tussen beide is dat enchilada’s worden bedekt met saus en kaas en vervolgens in de oven worden gebakken, terwijl een burrito gemaakt is om lekker makkelijk uit de hand te eten. Traditioneel worden enchilada’s gemaakt met maïstortilla’s en burrito’s met tarwetortilla’s. De vulling van beide gerechten komt aardig overeen en bestaat meestal uit vlees, kaas, bonen of groenten. Bij burrito’s wordt vaak ook nog rijst toegevoegd.

Variëren met enchilada’s: van kip tot vega

Enchilada’s maken is heel makkelijk. Bereid een vulling naar keuze en maak een pittige tomatensaus. Vul de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Giet dan de saus erover. Zo blijven de tortilla’s lekker zacht, het geheim van enchilada’s. Bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven tot de kaas gesmolten is. Probeer de klassiekers: enchilada met gehakt of enchilada met kip. Of ga eens voor vegetarische enchilada’s met bonen. Heerlijk met guacamole en een dot zure room.

De Mexicaanse keuken
De Mexicaanse keuken

Zin in nacho's of tortilla's?

Alle recepten
Mexicaans menu
Mexicaans menu

Vier gangen Mexicaans

De 4 gerechten