Overige video's

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit.
  4. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast.
  5. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada's in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Wijnadvies

Deze Zuid-Amerikaanse specialiteit verlangt buurtgenootjes aan tafel. Rode Argentijnse Tango Duo rood of Landenwijn Chili.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.