Overige video's

Empanada gallega

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (297)

Bereiden

  1. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking met 2 eetlepels olie in plaats van boter.
  2. Verwarm ondertussen de andere 2 eetlepels olie en laat hierin de uiringen op middelhoge stand circa 5 minuten fruiten.
  3. Schep de uien uit de pan en voeg de paprika toe aan het overgebleven bakvet. Bestrooi met wat zout en peper. Laat de paprika ook circa 5 minuten zachtjes bakken.
  4. Rol van het deeg twee dunne vierkante of ronde lappen op een met bloem bestoven werkblad. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bestrijk een bakblik royaal met olie en bekleed deze met een lap deeg.
  6. Verdeel hier de uiringen, paprika en vis over en bestrooi met wat zout en peper. Leg de andere deeglap hierop.
  7. Bestrijk de deegranden met wat water, vouw ze om en druk ze goed dicht. Bestrijk de bovenkant met ei.
  8. Bak de empanada in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de empanada afkoelen tot lauwwarm of eet hem geheel afgekoeld. Snijd de empanada in vierkante stukken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (297)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.