Overige video's

Eierbloemsoep
Eierbloemsoep
(1)

Eierbloemsoep

Eierbloemsoep, ook wel ‘egg drop soup’ genoemd, vind je vaak in Chinese restaurants. Maar je kunt het ook heel goed thuis maken! In een kwartier staat dit recept al op tafel.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 3,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de wortel toe en kook 5 minuten, tot de wortel gaar is. Voeg de mais en garnalen toe en kook 3 minuten, tot de garnalen gaar zijn. Voeg de doperwten toe.
  2. Klop intussen de eieren los. Giet dit eimengsel vervolgens langzaam in de bouillon terwijl je met eetstokjes of een vork voorzichtig de soep naar een kant ronddraait totdat het ei in dunne sliertjes stolt.
  3. Giet de soep in kommen en bestrooi met de bosui.

Bereidingstip

In Chinese restaurants vind je vaak eiersoep, ook bekend als eierbloemsoep of ‘egg drop soup'. Door het ei in een soort draaikolkje door de soep te roeren onstaan zijdezachte dunne sliertjes die sierlijk door de soep lijken te zweven. Dit effect bereik je thuis ook met eetstokjes en dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 3,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.