Overige video's

Eier-kwarktaartjes

4 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
23 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g

Voorbereiden

Mix de bloem met de suiker en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine draait de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg 2-3 eetlepels ijskoud water toe om een samenhangend deeg te vormen. Neem het deeg uit de machine, kneed kort door en laat afgedekt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 4 mm dik.
  2. Steek of snijd 4 cirkels uit het deeg waarmee je de vormpjes geheel kunt bekleden. Druk de deeglapjes voorzichtig in de vormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Bak circa 5 minuten voor in de oven. Pureer intussen de perziken en klop deze puree door de kwark, samen met de jam en de eieren.
  4. Neem de bodems uit de oven, giet het kwarkmengsel in de deegvormpjes en bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  5. Laat 10 minuten afkoelen. Bestuif met poedersuiker, garneer met munt en serveer lauwwarm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
23 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.