Overige video's

Ei florentine
Ei florentine
(6)

Ei florentine

Op zoek naar een recept voor ei florentine? Het perfecte recept voor een brunch in het weekend. De term Florentine komt uit Frankrijk en betekent dat er spinazie aan te pas komt. Bon appétit!
Categorie ontbijt, brunch, lunch
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een ovenvaste koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is en het vocht verdampt. Voeg de room en nootmuskaat toe. Kook circa 5 minuten, tot de room iets is ingedikt.
  2. Maak kuiltjes in de pan en breek de eieren erin. Dek af met aluminiumfolie en bak 8-10 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak 3-5 minuten verder, tot de gewenste gaarheid. Serveer met de broodjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.