Overige video's

Ei Benedict
Ei Benedict
(0)

Ei Benedict

Categorie brunch, lunch
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
27 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Steek de sneeën brood rond uit. Verwarm de boter en laat deze licht schuimen. Schep het schuim eraf, giet de boter in een kommetje en laat het witte bezinksel in de pan.
  2. Doe de eidooiers, 2 eetlepels water en 1 eetlepel azijn in een keukenmachine of blender, zet deze aan en giet er langzaam in een dun straaltje de gesmolten boter bij. Laat draaien tot de saus dik en romig is. Houd de saus warm, al roerend boven een pan met heet water.
  3. Breng een pan water met de rest van de azijn aan de kook. Draai de warmtebron laag zodat het water rimpelloos is en alleen wat belletjes op de bodem laat zien.
  4. Breek een ei in een kopje of kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden. Vouw met een lepel uitgelopen eiwit meteen terug. Laat het eiwit in 3-4 minuten stollen. De dooier blijft nog vloeibaar.
  5. Neem het ei met een schuimspaan uit het water. Bewaar de gepocheerde eieren in een schaal met lauwwarm water tot alle eieren klaar zijn.
  6. Verdeel het geroosterde brood over de borden en leg de ham erop. Schep de gepocheerde eieren erop en giet er een beetje saus over. Voeg zout en versgemalen peper toe.

Bereidingstip

Een truc voor succesvol pocheren is de Engelse manier. Roer daarvoor met de steel van eenhouten lepel met ronddraaiende bewegingen in het water zodat er een kleine kolk ontstaat.Neem de lepel eruit en laat het ei in deze waterkolk glijden waardoor het eiwit om de dooier draait.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
27 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.