Overige video's

Eggs benedict

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
24 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng de wijn met de azijn, peperkorrels en laurierblaadjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  2. Zeef de wijn, laat iets afkoelen en klop de eidooiers erdoor.
  3. Hang de kom boven een pan kokend water zonder dat de bodem het water raakt (au bain-marie). Klop goed tot het mengsel dikker wordt. Giet de boter er al kloppend, in een dun straaltje bij tot de saus dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm zonder te koken (gebruik hiervoor eventueel een thermoskan).
  4. Pocheer de eieren één voor één.
  5. Steek eventueel rondjes uit de sneetjes brood, leg het brood op bordjes en beleg met de rauwe ham. Leg de gepocheerde eieren erop en giet de saus erover. Bestrooi met peterselie.

Bereidingstip

Je kunt de ham ook eerst licht roosteren in een droge, hete koekenpan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
24 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.