Overige video's

Eggnog - eierpunch

4 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g

Bereiden

  1. Verwarm de melk met de helft van de slagroom en alle basterdsuiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Klop de eidooiers goed los met het eiwit. Klop de suikerroom langzaam door het ei tot alles goed is vermengd en giet terug in de pan. Roer op de laagste stand een paar minuten door tot de room licht gebonden is. De room is dik genoeg als je een streep die niet meer dichtloopt kunt trekken over de lepel.
  3. Giet een beetje rum of whisky in hoge glazen en schenk de warme room erop.
  4. Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel over de eierpunch. Bestrooi naar smaak met wat nootmuskaat en chocolade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.