Overige video's

Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g

Bereiden

  1. Kook de wortels en aardappel gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  2. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilets. Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
  3. Bak in een droge hete koekenpan de eendenborstfilets op de velkant in 6-7 minuten goudbruin. Keer ze om en bak ze aan de andere kant in circa 3 minuten bruin, zodat de binnenkant rosé blijft.
  4. Wikkel ze in aluminium­folie zodat ze warm blijven en kunnen rusten.
  5. Roerbak de paddenstoelen op een hoge stand in het achter­gebleven eendenvet 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en giet bij het bakvet de wijn, balsamicoazijn en honing. Kook dit in tot een lichtgebonden saus.
  6. Pureer intussen de afgegoten gare wortel en aardappel en voeg zout naar smaak toe.
  7. Verdeel de wortelpuree over 4 warme borden. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de paddenstoelen erop en giet er wat jus omheen. Garneer met de bosuitjes.

Wijnadvies

De eend 'zwemt' graag in Vals Baai, vooral als deze gevuld is met Chardonnay. Ook de huiswijn rosé is een prima begeleider. En zelfs rood kan: neem de Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.