Overige video's

Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)

Bereiden

  1. Verwarm de koekenpan. Kerf de eendenborsten in het vet een paar keer in en wrijf ze in met zout en peper.
  2. Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan en laat ze circa 4 minuten krokant bakken. Draai ze om en bak de andere kant nog 2 minuten.
  3. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het vet uit de pan. Gebruik dit eventueel om aardappels in te bakken.
  4. Fruit de sjalotten in het eendenvet goudbruin en voeg de tijm, cranberrycompote en wijn toe. Laat al roerende aan de kook komen en nog een paar minuten inkoken tot een stroperige jus. Breng op smaak met zout en peper en maak eventueel af met wat klontjes koude boter of een paar eetlepels room.
  5. Leg de eendenborsten met de vetkant naar boven nog even terug in de jus en laat nog 2 minuten meewarmen. Snijd de eendenborsten in plakken en serveer met een lepel cranberryjus.

Bereidingstip

Neem in plaats van cranberrycompote pruimenjam.

Variatie

Lekker met aardappels gebakken in eendenvet met rozemarijn.

Wijnadvies

Een klassiek gerecht waarbij u natuurlijk de wijn doordrinkt die u bij het koken heeft gebruikt. Cabernet Sauvignon van Jean Sablenay of Hills of California bijvoorbeeld. Maar ook de Carmenère van Vina Maipo krijgt vleugels van eend.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.