Overige video's

Easy moussaka

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
20 g
Vezels 11 g
Zout 1,2 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappel­schijfjes circa 5 minuten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  2. Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg de aubergine, tomatenblokjes, oregano en kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.
  3. Meng intussen de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Leg vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop.
  5. Verdeel het ricottamengsel erover en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Dit recept is lekker met een frisse rauwkost.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
20 g
Vezels 11 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Angélique 06-05-2020
Het smaakte ons heerlijk. Ga ik zeker vaker maken. En misschien ook toch eens met bechamelsaus.