Overige video's

Easy gravlax met biet
Easy gravlax met biet
(1)

Easy gravlax met biet

Zalm is het ultieme ingrediënt voor een geslaagd kerstdiner! De regel in Scandinavië is: zet alle hapjes op tafel en begin met vis. Ga daarna nooit meer terug naar vis. Probeer deze gravlax met biet eens!
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Hak de bieten fijn met de suiker, dille, citroenrasp, -sap, mierikswortel en een flinke snuf zout. Giet de helft van dit mengsel in een platte schaal. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar erop en giet de rest van het bietenmengsel erover. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
  2. Wrijf de marinade eraf en leg de plakjes zalm op een schaal. Garneer met dille en partjes citroen. Serveer met knäckebröd en zure room.
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.