Overige video's

Dutch baby met spinazie-avocadosalade

2 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
70 g
28 g
Vezels 8 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC en zet de pan in de oven. Klop de eieren met de suiker luchtig en schuimig.
  2. Klop de melk, bloem, nootmuskaat en een snufje zout erdoor en mix tot een glad en dun beslag. Neem de hete pan met ovenwanten uit de oven.
  3. Smelt de boter erin en laat deze even door de pan draaien zodat ook de randen van de pan ingevet zijn. Giet het beslag in de pan en zet terug in het midden van de oven.
  4. Bak het beslag in 18-20 minuten goudbruin. Rooster het amandelschaafsel intussen in een droge, hete koekenpan.
  5. Besprenkel de avocado met het citroensap en meng met de spinazie. Strooi de amandelen erover en besprenkel met de dressing, sinaasappelrasp en -sap.
  6. Neem de gerezen ‘Dutch baby' uit de oven en verdeel de brie en peterselie erover. Serveer met de salade.

Bereidingstip

Vervang de koekenpan door een bakvorm van 30x20x5 cm of een springvorm van 24 cm ø. Laat ook deze eerst goed heet worden.

Serveer bij dit recept een lekkere salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
70 g
28 g
Vezels 8 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.