Overige video's

Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

2 gemiddeld ontbijt, brunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
  2. Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
  3. Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
  4. Serveer de ‘dutch baby' met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Bereidingstip

Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.

Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.