Overige video's

Dukkah
Dukkah
(2)

Dukkah

Dukkah wordt in het Midden-Oosten meestal gebruikt als dip bij brood of verse groenten. Wil je zelf dukkah maken? Hier vind je een makkelijk recept!
Categorie bijgerecht
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de hazelnoten, pistachenoten en sesamzaad uit over een bakplaat. Rooster circa 6 minuten in de oven, tot de noten geuren. Laat afkoelen en maal grof in een keukenmachine of stamp in een vijzel.
  2. Meng het komijnpoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder, gedroogde tijm en sinaasappelrasp erdoor en bewaar luchtdicht in een pot.
  3. Lekker als dip bij brood met olijfolie of als topping op een salade of rijstgerecht. Bewaar de dukkah tot enkele weken in een goed afgesloten pot.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.