Overige video's

Duitse vleeswarenschotel met wittekoolsalade

4 eenvoudig brunch, lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Begin met de koolsalade. Giet in een vergiet kokend water over de kool en spoel na met koud water.
  2. Meng de de appel, de komijn, de crème fraîche en peper en zout door de kool.
  3. Leg de vleeswaren op een schaal. Meng de kwark met mierikswortel, zout en peper.
  4. Serveer de vleeswaren met mierikswortelcrème, roggebrood en de koolsalade.

Bereidingstip

Vervang witte kool door zuurkool.

Wijnadvies

Heerlijk met niet al te zware wijnen; wit, rosé en rood. Arthur Metz Pinot Blanc of Lizard Pinot Grigio als wit. Wie rosé wil schenken, gaat genieten met Qué; Mas en Jean Sablenay. En Beaujolais Villages en Bourgogne Pinot Noir zijn de ware bij de vleeswaren. Niet vergeten dit lichte rood ook licht te koelen.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.