Overige video's

Duitse biefstuk met uienmarmelade en rodekool

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Print

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor de biefstuk, behalve de olie. Vorm er 4 ballen van en druk ze een beetje plat. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit voor de uienmarmelade de olijfolie en fruit hierin de uien.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten voor de marmelade toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen.
  4. Verhit de helft van de boter voor de rodekool. Bak hierin de kool en appels 2-3 minuten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  5. Stoof zachtjes 15-17 minuten.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en roer de rest van de boter erdoor.
  7. Verhit de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 3 minuten per kant.
  8. Schep een beetje uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool.
  9. Lekker met gekookte krieltjes.

Bereidingstip

Maak de uienmarmelade iets pittiger en voeg 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, toe.

Wijnadvies

Casa de Campo, S de Sol , Finca de Labarca Rioja Crianza of Koopmanskloof.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.