Overige video's

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  2. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  3. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
  4. Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.

Bereidingstip

Voeg aan de ricotta 1 eetlepel rum toe.

Variatie

Gebruik roomkaas of hüttenkäse in plaats van ricotta.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.