Overige video's

Druiven-citroencake met olijfolie

8 eenvoudig gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel. Kook de wijn in tot 85 ml.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Houd 2 eetlepels suiker apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
  3. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en giet het beslag in de vorm.
  4. Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.