Virgin cocktail recepten

Virgin cocktail recepten

Cocktails zonder alcohol

Van barbecueën of warme zomers word je dorstig. Fris jezelf deze zomer op met een dorstlessende virgin cocktail, een cocktail zonder alcohol. Dus je kunt deze ijskoude zomerdrankjes de hele avond lekker doordrinken. Hier krijg je geen genoeg van! Proost, en geniet van deze alcoholvrije cocktails!

Wat is een virgin cocktail?

virgin cocktail

Een virgin cocktail is een cocktail zonder alcohol en wordt ook wel mocktail genoemd. Alcoholvrije cocktails worden steeds populairder. De benaming voor mocktail komt van het Engelse woord voor ‘nep’ namelijk: mock. Een neppe cocktail dus, zonder alcohol. Net als een gewone cocktail mix je verschillende ingrediënten door elkaar en serveer je ze in een feestelijk glas.

Alcoholvrije cocktails

virgin cocktail recept

Net als met gewone cocktails kun je met alcoholvrije cocktails, ook wel virgin cocktails, eindeloos variëren. De hoofdbestanddelen voor een virgin cocktail zijn vaak limonades, siropen en fruit die daarna in een glas worden gemengd en feestelijk worden geserveerd. Kies je mooiste glazen uit, dip de randen van het glas in water en vervolgens in suiker; dat geeft een feestelijk effect. Rietje erin en het feest kan beginnen.

Zomerdrankjes
Zomerdrankjes

Koel af met deze frisse dorstlessers

Meer koude dranken
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...