Koude drankjes

Koude drankjes

Dorstlessers op elk moment van de dag

Vergeet frisdrank: deze zomer maak je zelf de lekkerste verfrissende drankjes! Deze ijskoude dorstlessers zijn fijne doordrinkers en doen het goed op elk moment van de dag. Op deze pagina doe je inspiratie op.

IJskoffie maken

ijskoffie

Op een warme dag heb je misschien niet zoveel zin in een warme kop koffie. De perfecte oplossing daarvoor is ijskoffie! Haal je normaal gesproken een koffie to go? Probeer hem eens zelf te maken! Zo gebeurd, en ook nog eens goed voor je portemonnee. En de ingrediënten heb je toch al in huis! Van een ijskoffie met een smaakje tot een iced latte met havermelk, haal je innerlijke barista naar boven! Tip: je hoeft de koffie niet eerst af te laten koelen. Je kunt de koffie gewoon zetten zoals je normaal doet en er vervolgens ijsklontjes bij doen.

Recept: cold brew

Zelf ijsthee maken

ijsthee

Is het warm buiten? Dan is ijskoude ijsthee de perfecte dorstlesser. Heb je geen ijsthee in huis? In een handomdraai maak je zelf ijsthee. Breng water aan de kook en zet thee met jouw lievelingssmaak zoals je dat altijd doet. Voeg eventueel een beetje suiker of honing toe. Laat het afkoelen in de koelkast en serveer met ijsklontjes en munt. Je kunt thee ook laten trekken in koud water. Laat de kan met water en thee dan een nachtje in de koelkast staan.

Recept: limoen ijsthee
Zomerdrankjes
Zomerdrankjes

Koel af met deze frisse dorstlessers

Meer koude dranken
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Vier het weekend met een tafel vol hapjes.

Meer recepten voor de borrelpl...