lekkere koffie recepten

Koffie recepten

Maak de lekkerste recepten met koffie

Zin in koffie? Varieer eens met je dagelijkse bakje pleur en ga voor een van deze lekkere recepten met koffie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffiecocktail? Of als toetje: chocolade-meringues met koffiecrème. Wil je voor een heel menu gaan? Bekijk dan eens ons koffie-menu. Bekijk hier alle inspiratie voor koffie recepten.

Dalgona koffie

dalgona koffie maken recept

Deze koffietrend mag je niet overslaan! De dalgona koffie, geïnspireerd op een Zuid- Koreaans toffeesnoepje, is immens populair op social media. En dat is niet zo gek, want voor deze fancy koffie heb je maar vier ingrediënten nodig die je waarschijnlijk sowieso al in huis hebt. Samen wordt dit een heerlijke, luchtige koffie die je in een handomdraai zelf maakt. Vergeet niet om er een mooie foto van te maken voor Instagram!

Recept: dalgona koffie

Latte macchiato

latte macchiato maken recept

Wist je dat latte macchiato letterlijk ‘gevlekte melk’ betekent? De opgeklopte melk wordt eerst in een glas geschonken en vervolgens giet je de koffie erin. Zo ontstaan er heel mooie laagjes koffie en melk, maar ook vlekjes op het schuim. Tip: In Italië – hét land van de cappuccino’s en sterke bakjes koffie – zijn er overduidelijk regels voor het drinken van koffie. Bestel bijvoorbeeld nooit een cappuccino na het eten. Deze romige warme drank is eigenlijk alleen bedoeld om in de ochtend van te genieten. Toch een after dinner koffie? Neem dan een caffè espresso.

Ook lekker: espresso milkshake
Dampende dranken
Dampende dranken

Van koffie speciaal tot hot chocolate

Meer warme dranken
Chocolade
Chocolade

Liefde gaat door de maag...

Bekijk onze special