Overige video's

Doperwtensoepje met krokante bacon

4 eenvoudig brunch, amuse, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de knoflook en sjalotten circa 3 minuten. Voeg de doperwten en bouillon toe en warm 5 minuten mee.
  2. Bak intussen de bacon knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer de erwten met een staafmixer tot een gladde soep, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer in glaasjes met een schepje yoghurt en de bacon.

Wijnadvies

Maak je brunch extra feestelijk met een glas bubbels, zoals Champagne de Montpervier Brut.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.