Overige video's

Doperwtensoep met ham en muntolie

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Honing (626)

Bereiden

  1. Pureer de ingrediënten voor de muntolie en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui 2-3 minuten.
  3. Voeg de aardappels met een scheutje water toe en stoof zachtjes circa 10 minuten. Voeg de doperwten en bouillon toe en kook zachtjes 3-4 minuten.
  4. Laat iets afkoelen en pureer de soep. Verdeel de hamreepjes over kommen of borden.
  5. Verwarm de soep nog even of serveer deze koud en verdeel er een lepel muntolie over.

Bereidingstip

Deze doperwtensoep is ook lekker met muntroom in plaats van olie. Vervang de olijfolie door slagroom, laat het citroensap weg en klop de slagroom met de andere ingrediënten lobbig. Roer het citroensap daarna door de soep en verdeel de room erover. Zo heb je een doperwtensoep à la crème.

Variatie

Heb je nog muntolie over? Gebruik deze over geroosterde vis.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Honing (626)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.