Overige video's

Doperwtensoep met geitenkaas en munt

Ga eens uit je comfortzone en maak doperwtensoep. Deze variant met geitenkaas en munt is verrassend lekker! Erwtensoep in de winter, doperwtensoep in het voorjaar en in de zomer!
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 13 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het broodje in de lengte open. Halveer de knoflookteen en wrijf er stevig mee over de binnenkant van de ciabatta. Besmeer het broodje met boter. Strooi een snufje zout erover en bak in de oven in circa 5 minuten knapperig. Pers het teentje knoflook.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de doperwten, bouillon en room toe en kook circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de helft van de munt erdoor en schep de soep in een kom. Garneer met de overige munt en geitenkaas. Serveer met het knoflookbroodje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 820 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Vezels 13 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.