Overige video's

Doperwtensoep en bruschetta met munt-pistcachetapenade

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (355)

Bereiden

  1. Verhit voor de soep 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Voeg de doperwten, groentebouillon, melk en de helft van de munt toe.
  3. Kook 5-6 minuten en pureer tot een gladde soep. Zet deze minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Pureer de ingrediënten voor de tapenade, zonder de olie, tot een grof mengsel.
  5. Giet er een straaltje olijfolie in en meng goed.
  6. Bestrooi de soep met de rest van de munt.
  7. Besmeer de sneetjes brood met de tapenade en serveer deze bij de soep.

Bereidingstip

Voeg vóór het serveren blokjes feta toe aan de doperwtensoep.

Vervang de pistachenoten door blanke amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
8 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (355)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.