Overige video's

Doperwtenroomsoepje met krokant gebakken ham

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Hoofdingrediënten Rauwe ham (131) Mascarpone (122)

Bereiden

  1. Verwarm de olie en bak de hamrepen knapperig. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Fruit de ui in het resterende bakvet in circa 5 minuten zacht.
  3. Voeg de doperwten en bouillon toe en laat circa 5 minuten koken. De erwten moeten zacht, maar nog wel frisgroen zijn.
  4. Neem 2 grote lepels uit de soep, voeg de helft van de kervel toe en pureer dit. Doe de gepureerde soep terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met de knapperige ham en de rest van de kervel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Hoofdingrediënten Rauwe ham (131) Mascarpone (122)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.