Overige video's

Doperwten-limoen-muntpuree met geitenkaas en rauwe ham

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill. Kook de doperwten 5-7 minuten en giet ze af.
  2. Leg de plakken ham en geitenkaas naast elkaar op de bakplaat en giet een beetje olijfolie over de geitenkaas. Rooster niet te dicht onder de grill tot de ham krokant is en de geitenkaas lichtbruin.
  3. Pureer de doperwten met de crème fraîche, limoensap, munt en zout en peper. Giet een straaltje olijfolie erbij tot een gladde puree ontstaat.
  4. Serveer de geitenkaas op een schep doperwtenpuree. Bestrooi met de tijm en leg de geroosterde ham erop.
  5. Meng de sla met de dressing en tomaatjes en serveer deze salade erbij.

Bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door feta.

Wijnadvies

Een goede Sauvignon Blanc heeft een beetje dat groene, lichtzure en muntige. Proef die van Jean Sablenay maar eens, een goede combi met de doperwten-limoen-muntpuree.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.