Overige video's

Doperwt-saliesoep met bacon

4 eenvoudig voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Ontbijtspek (111)

Voorbereiden

Dag van tevoren: kook de soep en laat afkoelen.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Voeg de bacon en salieblaadjes toe, houd een beetje salie apart om te garneren, en bak 1 minuut mee.
  2. Voeg de doperwten en bouillon toe en kook in circa 5 minuten gaar.
  3. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de soep met een lepel crème fraîche en garneer met wat salie.

Wijnadvies

Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Ontbijtspek (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.