Overige video's

Discopopcorn

4 eenvoudig snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g

Bereiden

  1. Verhit een laagje zonnebloem- of arachideolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat de olie goed heet worden.
  2. Strooi er een laagje maïskorrels (pofmaïs) in en evenveel kristalsuiker. Doe een deksel op de pan, de maïs zal snel beginnen te poffen. Beweeg de pan een beetje heen en weer. Wanneer het poffen ophoudt, is je popcorn klaar. Bereid de popcorn in porties.
  3. Doe de popcorn in een schaal, strooi er gekleurde spikkels over en schud goed om zodat de spikkels aan alle kanten aan de popcorn blijven plakken.
  4. Laat de popcorn afkoelen en verdeel deze dan over leuke uitdeelbakjes.

Bereidingstip

Met voedingskleurstof geef je de popcorn een fel kleurtje.

Variatie

Meng eens in stukjes gehakte candybar door de warme popcorn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.