Overige video's

Dikkertjes met honingcitroensaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Print

Bereiden

  1. Vermeng de bloem met de citroenrasp, gist en suiker in een kom. Giet de melk er al kloppend bij en als laatste het ei. Roer alles goed om tot een glad beslag.
  2. Dek af met vershoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.
  3. Verwarm de honing al roerende met het citroensap en laat gelijk weer afkoelen.
  4. Schep het gerezen beslag rustig een paar keer om. Verwarm het bakproduct en schep steeds 3 of 4 bergjes in de pan (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep).
  5. Laat de dikkertjes op lage stand bakken tot er luchtbelletjes aan de oppervlakte verschijnen en draai ze dan om met een schuimspaan.
  6. Houd ze eventueel warm op een bord boven een pan met kokend water. Serveer de dikkertjes met de citroenhoning.
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.