Overige video's

Dikke aardappelschijven met boter en citroen

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardappel (120)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in de schil circa 15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen tot je ze kunt pellen.
  2. Snijd de gepelde aardappelen in dikke plakken en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verwarm de boter en olie in een wijde pan en verdeel er de aardappelschijven over. Bak op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Voeg in de laatste minuut de citroenrasp en rozemarijn toe en bak heel kort mee.
  4. Deze hoeveelheid aardappelen kan niet in één keer gebakken worden. Bak ze in gedeelten en houd ze warm in een matig warme oven. Besprenkel ze op het laatste moment met vers citroensap.

Bereidingstip

Lekker met gestoofde mediterrane groenten en vis.

Variatie

Ook lekker met tijm en sinaasappelrasp.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardappel (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.