Overige video's

Deelbrood met aubergineschotel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 105 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
4 g

Bereiden

  1. Deelbrood: Bereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe.
  2. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen.
  4. Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Aubergineschotel: Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes.
  6. Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten.
  7. Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten.
  8. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstip

Lekker met crème fraîche.

Variatie

Neem in plaats van mix voor witbrood mix voor meergranenbrood of bruin brood Vervang komijnzaad door sesamzaad.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 105 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.