Overige video's

Daube de boeuf aux olives

8 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan.
  2. Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand.
  3. Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken.
  4. Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand.
  5. Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.

Bereidingstip

Bereid de daube de boeuf een dag van tevoren, dan is de smaak nog intenser.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.