Overige video's

Custardflan met abrikozen in karamel

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  2. Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes.
  3. Voeg het custardpapje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door.
  4. Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren.
  5. Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes.
  6. Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven.
  7. Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.

Bereidingstip

Lekker met geklopte slagroom.

Wijnadvies

Het zoete einde met vol zoet in het glas. Castillo de las Almenas bijvoorbeeld, een warmbloedige Spaanse Moscatel. Wat frivoler en lichtvoetiger en gemaakt van dezelfde muskaatdruif is Yellow Tail Moscato. Feestelijk ook met die kleine belletjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.