Overige video's

Curry met sperziebonen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water.
  2. Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de paprikareepjes 2-3 minuten.
  3. Voeg de bosui en paksoi toe en roerbak circa 2 minuten.
  4. Schep de sperziebonen en currypasta erdoor, voeg de kokosmelk en vissaus toe en verwarm zonder te koken.
  5. Giet de lychees af en vang het sap op. Voeg de lychees toe aan de curry en doe er naar smaak een beetje sap bij.
  6. Serveer met de rijst.

Variatie

Gebruik Chinese kool in plaats van paksoi. Vervang lychees door schijfjes mango of ananasstukjes uit blik.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.