Overige video's

Curry met paksoi en knapperige tofu

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
17 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen.
  2. Verhit de rest van de olie op een hoge stand in een andere pan en bak hierin de tofu in circa 4 minuten rondom knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de broccoli en paksoi toe aan de curry en kook deze 5 minuten mee.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de curry en knapperige tofu ernaast of erop. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

Bereidingstip

Liever geen tofu? Bereid de curry dan met blokjes kip- of kabeljauwfilet.

Wijnadvies

Het lekkerste wijntje bij deze curry is een superkruidige Gewurztraminer van J. Meyer of een superfruitige Chardonnay van Hardy's of Danie de Wet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.