Overige video's

Cupcake met citroenglazuur en cream-cheesetopping

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (95)

Bereiden

  1. Roer 3 eetlepels van de poedersuiker los en voeg beetje bij beetje het citroensap toe tot een zachte, witte en smeuïge pasta ontstaat. Lepel dit over de cakejes en laat het opstijven.
  2. Roer de boter met de rest van de poedersuiker en citroenschil zacht en romig met een mixer en meng de roomkaas er goed door.
  3. Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie rozetten op het glazuur. Laat in de koelkast een half uurtje opstijven.

Variatie

Vervang voor een roze glazuur het citroensap door cranberry- of frambozensap of gebruik kant-en-klaar roze glazuur. En vervang de citroenschil in de topping door een theelepel frambozen- of kersenjam. Vervang voor een mokkaglazuur het citroensap door sterke, koude oploskoffie en vervang de citroenschil in de topping door een theelepel oplos koffiepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (95)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.